Profielkeuzeadvies

Uw zoon/dochter is inmiddels twee jaar middelbare scholier. Hij/zij moet in het derde jaar een schoolprofiel kiezen dat gedeeltelijk de richting van zijn/haar toekomst bepaalt. De uitkomst van deze keuze is ontzettend belangrijk!

U bent nauw betrokken bij deze keuze. U weet wat de profielen inhouden, maar welk profiel past nou bij uw kind? Belangrijk is het antwoord op de vragen: Waar is uw kind goed in? Waar is uw kind minder goed in? Waar ligt zijn of haar kracht? De profielgedragsanalyse geeft het antwoord op deze vragen. Het antwoord op deze vragen leidt tot het bewust kiezen van het schoolprofiel gericht op de toekomst van uw kind.

Profiel gedrags analyse (PGA)

De profielgedragsanalyse is opgebouwd uit de gedragsanalyse+. Uit de gedragsanalyse+ wordt duidelijk waar uw kind goed in is, welke natuurlijke kwaliteiten hij/zij bezit. Vanuit onze visie geeft de vertaling van de gedragsanalyse de beste indicatie voor een passend schoolprofiel gericht op de toekomst van uw kind. Er wordt rekening gehouden met de cijferlijst van uw kind en de profieleisen van de middelbare school waar uw kind onderwijs volgt (indien beschikbaar).

Een juiste profielkeuze, het profiel dat het best past bij de natuurlijke kwaliteiten en interesses van uw kind, leidt tot een gemotiveerde scholier die in zijn/haar schoolcarrière successen ervaart. Successen die belangrijk zijn voor het zelfvertrouwen van uw zoon/dochter en bijdragen aan een succesvolle studie carrière.

Hoe werkt de PGA?

Na aanmelding ontvangt u via e-mail een link naar de gedragsanalyse. De gedragsanalyse wordt eerst uitgelegd, waarna u 24 keer een set van 4 woorden te zien krijgt. De woorden worden uitgelegd. Op de eerste regel geeft uw kind aan welk woord het meest van toepassing is op zichzelf. Op de tweede regel geeft uw kind aan welk woord het minst van toepassing is. Na invulling van de analyse wordt er contact met u en uw kind opgenomen om eventueel aanvullende vragen te stellen. Vervolgens wordt het profielkeuzeadvies gegeven en onderbouwd vanuit de gedragsanalyse. U ontvangt de gedragsanalyse en het advies ook via e-mail. Een voorbeeldpagina van de gedragsanalyse vindt u links op deze pagina. 

Profielkeuzeadvies

U en uw zoon/dochter worden zich bewust van zijn/haar natuurlijke kwaliteiten. Telefonisch worden eventueel nog wat aanvullende vragen gesteld, waarna er door de inbreng van uw kind een zeer persoonlijk profielkeuzeadvies kan worden gegeven. Het profielkeuzeadvies ontvangt u na het gesprek ook digitaal, zodat u het altijd kan nalezen.

Wat kost het?

De kosten voor het gehele traject zijn € 175,-. Voor uw gemak hebben wij dit bedrag BTW inclusief gemaakt. Zo komt u niet voor 21% extra kosten te staan. 

Hoe helpt de analyse mij als ouder?

Uw kind zit middenin een zeer belangrijke periode van zijn/haar leven. Hij/zij ontwikkelt van een kind in een puber en vervolgens wordt hij/zij gezien als volwassene. Hij/zij begeeft zich dus op het pad naar volwassenheid. Tijdens deze ontwikkeling moet uw kind zeer belangrijke keuzes maken. U kunt uw kind in tijdens deze keuzes beter begeleiden met de PGA als hulpmiddel. De analyse is toegankelijk, gemakkelijk in gebruik, effectief en geeft een accuraat beeld van het geschikte schoolprofiel voor uw kind. Uw kind kan daarnaast ook beroep op u doen als hij/zij op het punt staat om zijn/haar profielkeuze te maken.

Hoe vraag ik de analyse aan?

U kunt de analyse aanvragen door hier op Aanmelden Analyse te klikken. Na de aanvraag ontvangt u via de email twee links. Via deze links bereikt u de analyses.

Meer informatie?

Meer informatie of heeft u vragen? Bel ons: 020 – 543 55 20 of maak gebruik van het contact-formulier om meer informatie te vragen.

De leveringsvoorwaarden vindt u hier.