Profielkeuzetest

Het belangrijkste kantelpunt op de middelbare school is de profielkeuze. De Profiel Gedragsanalyse (PGA) is een profielkeuzetest om scholieren (en scholen) te helpen met het kiezen van een schoolprofiel en uit te dagen na te denken over hun toekomst.  

De PGA analyseert de scholier op twee onderdelen: gedrag en interesse. Uit de gedragsanalyse blijkt waar je goed in bent en welke natuurlijke kwaliteiten je bezit. 

De analyse van gedrag neemt ongeveer tien minuten in beslag. Bij deze test (Gedragsanalyse +) krijg je 24 keer een set van vier woorden te zien. Op de eerste regel geef je aan welk woord het meest op jou van toepassing is. Op de tweede regel geef je aan welk woord het minst van toepassing is. Meer informatie over de gedragsanalyse.

Zo krijg je inzicht in je natuurlijke talenten, dus de talenten die je automatisch inzet om je doelen te bereiken.   

Profielkeuzeadvies

Na analyses van jouw gedrag nemen we telefonisch contact met je op om eventueel aanvullende vragen te stellen om zo tot een goede profielkeuze te komen. Vervolgens wordt het profielkeuzeadvies gegeven en onderbouwd vanuit de gedragsanalyse. Je ontvangt het profielkeuzeadvies ook via e-mail. 

PGA aanvragen?

Wil je de PGA aanvragen? Klik hier!

Bekijk hier een voorbeeldpagina van het gedragsrapport.