Profielkeuzeadvies

Het belangrijkste kantelpunt op de middelbare school is de profielkeuze. Scholieren zelf zien het kiezen van schoolprofiel als levensbepalend (LINK), vanwege de directe link met de studiekeuze. U bent nauw betrokken bij deze keuze bij de profielkeuze. De Profiel Gedragsanalyse (PGA) is een profielkeuzetest om scholieren (en scholen) te helpen met het kiezen van een schoolprofiel en uit te dagen na te denken over hun toekomst.

Profiel gedrags analyse (PGA)

De PGA analyseert de scholier op twee onderdelen: gedrag en interesse. Uit de gedragsanalyse blijkt waar je goed in bent en welke natuurlijke kwaliteiten je bezit. De interesseanalyse maakt helder wat je belangrijk vindt. Deze twee analyses worden aan elkaar gekoppeld en in een persoonlijk gesprek met je besproken door de adviseurs van Stivako Educatie.

Gedrag geeft inzicht in de natuurlijke talenten van een leerling, deze zet de leerling automatisch in om zijn/haar doelen te bereiken. 

Interesse helpt om werkzaamheden die de leerling interessant vindt te koppelen met een interessegebied, waardoor er meer inzicht is in de totale interesses van de leerling.

Profielkeuzeadvies, de koppeling van het gedragsrapport en het interesserapport van de leerling. De koppeling van beide rapporten geeft inzicht in welke profielkeuze het best bij de leerling past. Dit zorgt ervoor dat de leerling de middelbare schoolperiode succesvol en gemotiveerd doorloopt.

Daarnaast kijken wij ook naar de mogelijkheden die het schoolprofiel geeft voor de toekomst  van de leerling. Dit zijn de studies waarnaar je kan doorstromen vanuit het schoolprofiel. De interesseanalyse geeft namelijk veel inzicht in welke richting de leerling zich wil ontwikkelen in de toekomst. Het profielkeuzeadvies bestaat uit een rangschikking van de schoolprofielen.

Meer informatie over de gedragsanalyse, interesseanalyse en het studiekeuzeadvies. 

Uzelf als gedragsadviseur? Wij leiden u graag op!

U kunt hier het contactformulier invullen voor meer informatie over de opleiding.