Ouder(s)/Verzorger(s)

De toekomst van mijn kind!

Een goede opleiding lijkt de sleutel tot succes. Maar voordat uw kind aan deze opleiding kan beginnen moeten er verschillende belangrijke keuzes worden gemaakt: die van het profiel, en later, de keuze voor een geschikte opleiding. Ieder kind ontwikkelt zich in deze periode vliegensvlug, en het is dan ook niet gek dat zij de hulp van ouders minder nodig lijken te hebben, zij maken hun keuzes immers nu liever zelf. Toch is niets minder waar!

Het is voor ouders belangrijk om te beseffen dat zij zelf een belangrijke factor vormen in de keuzes die het kind maakt.

Hoewel uw kind zelfstandiger wordt en belangrijke beslissingen zelf wil nemen, is begrip en steun vanuit het thuisfront van groot belang. De invloed als ouder is dus enorm! Gelukkig is er genoeg wat u kunt doen om uw kind de nodige begeleiding te bieden bij belangrijke keuzeprocessen, en wij helpen u daarbij!

Hoe kan ik mijn kind helpen?

Vraagt u zich ook weleens af waarom uw kind op een bepaalde manier reageert en bepaalde keuzes maakt? Stivako Educatie helpt u inzicht te krijgen in de sterke kanten en kwaliteiten van uw kind. Daarnaast brengen wij in kaart waarom uw kind bepaalde keuzes maakt (bijvoorbeeld hoe impulsief uw kind reageert op situaties, of dat hij of zij juist heel gestructureerd met lijstjes in het hoofd werkt). Daarnaast bieden wij inzicht in wat uw kind motiveert om dingen aan te pakken en bepaalde keuzes te maken.

Dit doen wij door middel van het afnemen van een gedragsanalyse, waarmee wij u én uw kind inzicht kunnen bieden in het gedrag dat uw kind vertoond. Het gedragsprofiel dat ontstaat beschrijft het zelfbeeld van het kind, de interesses en kwaliteiten die hij of zij bezit en wat de externe en interne motivator van uw kind is. De tools die we hiervoor gebruiken zijn de Profiel Gedragsanalyse (PGA) en de Studie Gedragsanalyse (SGA). Deze tools geven ook advies met betrekking tot profielkeuze of studiekeuze en omvatten de gedragsanalyse, interesseanalyse en adviesrapport. Het is uiteraard ook mogelijk om alleen de gedragsanalyse te doen. 

Wat kan ik zelf doen?

Zelf ook benieuwd geworden naar uw eigen vaardigheden en gedrag? Stivako Educatie is er niet alleen voor uw kinderen, maar wij bieden ook een gedragsanalyse voor u als ouder. De gedragsanalyse voor uw kind is afgeleid van de Persoonlijke Profiel Analyse (PPA), een bekend instrument in het bedrijfsleven. De PPA wordt gebruikt om de kennis, vaardigheden en houdingsaspecten van u als ouder of verzorger te meten. Hierdoor bent u beter in staat te bepalen hoe u uw kind het beste kan begeleiden bij de opvoeding en krijgt u inzicht in uw eigen persoonlijkheid. Een wisselwerking tussen uw PPA en de gedragsanalyse van uw kind geeft het meeste inzicht in hoe u en uw kind op elkaar reageren en met elkaar communiceren. Door inzicht in deze aspecten bent u optimaal in staat uw kind te begeleiden in het keuzeproces.Meer informatie of heeft u vragen? Bel ons: 020 – 543 55 20 of maak gebruik van het contact-formulier om meer informatie te vragen.

De leveringsvoorwaarden vindt u hier.

Wij streven ernaar dat iedereen het beste uit zichzelf kan halen. Inzicht in jezelf, dus in je eigen gedrag kan je heel ver brengen. Het geeft je de mogelijkheid om je natuurlijke talenten bewust in te zetten en verder te ontwikkelen.
Zo ontwikkel je jezelf optimaal!